
رئیس دانشگاه فنی و حرفهای واحد استان اردبیل در سخنرانی پیش از خطبههای نماز جمعه:
دانشگاه فنی و حرفهای در تبدیل دانایی به توانایی یا علم به مهارت عملکرد موفقی داشته است
به مناسبت گرامیداشت هفته پژوهش، دکتر کریم نصیریان رئیس دانشگاه فنی و حرفهای واحد استان اردبیل به عنوان سخنران پیش از خطبههای نماز جمعه 15 دیماه 1402 اردبیل، به تشریح مزیتها و مسائل پیش روی این دانشگاه پرداخت.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه، رئیس دانشگاه فنی و حرفهای واحد استان اردبیل، از تریبون نماز جمعه اردبیل با تشریح مزیتهای فراگیری آموزشهای مهارت محور در این دانشگاه، بر حمایت مسئولین استانی نسبت به دانشگاه فنی و حرفهای استان تأکید کرد.
«شهید سلیمانی برای دشمنانش خطرناکتر از سردار سلیمانی است»
دکتر کریم نصیریان رئیس دانشگاه فنی و حرفهای واحد استان اردبیل در ابتدای صحبتهای خود به حادثه تروریستی در مسیر زائران گلزار شهدای کرمان همزمان با چهارمین سالگرد شهادت سردار سرافراز حاج قاسم سلیمانی اشاره کرد و گفت: رهبر معظم انقلاب در جایگاه رفیع شهید سلیمانی فرمودهاند: «شهید سلیمانی برای دشمنانش خطرناکتر از سردار سلیمانی است» و این حادثه بار دیگر نشان داد که دشمن حتی تاب تحمل اسم و زائر این شهید گرانقدر را ندارد؛ اما بدانند که هیچوقت نخواهند توانست در مقابل مکتب سلیمانی مقاومت کنند و با ساخته و پرداخته کردن اینگونه حوادث تروریستی، اهمیت این مکتب را کم اهمیت جلوه دهند.
تأثیر پیشرفتهای علمی باید در عرصههای مختلف، صنعتی، سیاسی، اجتماعی و ... نهادینه شود
رئیس دانشگاه فنی و حرفهای واحد استان اردبیل، به تبعات زیان بار برنامههای کلان پژوهشی بدون مطالعه در کشور اشاره کرد و افزود: در راستای منویات مقام معظم رهبری و فعالیتها و پژوهشهای متعددی در ارتباط با مرجعیت علمی کشور در طی سالیان متمادی انجام گرفته است؛ و در 20 سال گذشته از رتبه 57 علمی به جایگاه 15 دست یافتهایم؛ بنابراین با تولید علمی، شاهد جهش علمی نیز در کشور هستیم؛ اما چقدر توانستیم در عرصه فناوری از این تولید علمی، بهرهمند شده و برای اصلاح امور، توسعه و پیشرفت، صنایع و بازار کار گام برداریم. در تولید علمی به پیشرفتهای چشمگیری نائلآمدهایم؛ اما تا زمانی که نتوانیم تأثیر این پیشرفتهای علمی را در عرصههای مختلف، صنعتی، سیاسی، اجتماعی و ... نهادینه کنیم، آنچنان که لازم است موفق عمل نکردهایم.
دانشگاه فنی و حرفهای در تبدیل دانایی به توانایی یا علم به مهارت عملکرد موفقی داشته است
دکتر کریم نصیریان جایگاه بالای علمی دانشگاه فنی و حرفهای را در مقایسه با سایر دانشگاهها رضایتبخش توصیف کرد و ادامه داد: این دانشگاه در مقایسه با سایر دانشگاهها، عملکرد موفقی در تبدیل دانایی به توانایی یا علم به مهارت داشته است. بطوریکه در راستای دستورات و برنامههایی که جناب آقای دکتر خسرویان ریاست عالی دانشگاه فنی و حرفهای کشور ابلاغ کردهاند؛ با تک تک صنایع در سطح استان جلسات و مذاکرات متعددی برگزار شد که در نتیجه آن چندین تفاهمنامهها در قالب کنسرسیوم همکاریهای چند جانبه با صنایع در سطح استان منعقد کردهایم. از جمله این صنایع بیش از 500 نفر نیروی کار در زمینه مهندسین فنی، کارگاهی و تکنسین از دانشگاه فنی و حرفهای واحد استان اردبیل درخواست کرده که حتی یک نفر نیروی بیکار جهت معرفی به این صنایع نداریم. بخاطر اینکه فارغالتحصیلان برخی از رشتهها در امر اشتغالزایی پیش قدم شده و در سایه کسب دانش و مهارتهای لازم همگی وارد بازار کار شدهاند.
ورود فارغالتحصیلان به بازار کار، مستلزم کسب مهارتهای لازم در دوران دانشجویی است
رئیس واحد استانی با انتقاد از امر مدرکگرایی افزود: در حال حاضر صنایع استان نیازمند نیروی کار ماهر است؛ نه نیروی کاری که صرفاً به مدرکگرایی سوق پیدا کردهاند و همین مسئله معضل بزرگ کشور مطرح است. بر اساس پایش های صورت گرفته بین فارغالتحصیلان دانشگاه فنی و حرفهای کشور؛ 70 درصد دانشآموختههای این دانشگاه وارد بازار کار شدهاند. هستند. در حالیکه 50 درصد فارغالتحصیلان سایر دانشگاههای سطح کشور، بیکار هستند. در مقابل، برخی از رشتههای دانشگاه فنی و حرفهای نیز به رقم 100 درصد در زمینه اشتغالزایی دست یافته است و به نوعی تضمین شغلی دانشآموختگان این دانشگاه بشمار میرود؛ بنابراین باید فارغالتحصیلان، مهارتهای لازم را از همان دوران دانشجویی کسب نموده و وارد بازار کار شوند.
مقوله اشتغالزایی در دانشگاه فنی و حرفهای متفاوتر از سایر دانشگاههاست
مقام عالی دانشگاه فنی و حرفهای استان، تضمین و پایداری اشتغال دانشآموختگان دانشگاهها را نیازمند هدایت صحیح دانش آموزان به سمت رشتههای مورد نیاز کشور در عرصههای مختلف دانست و گفت: اگر خروجی دانشگاهها آموزش بدون توجه به نیاز بازارکار باشد، قطعاً با مشکل اساسی بیکاری مواجه خواهیم شد. خوشبختانه مقوله اشتغالزایی و کارآفرینی در دانشگاه فنی و حرفهای متفاوتر از سایر دانشگاههاست. به عنوان مثال تنها در یکی از تفاهمنامههای منعقد شده بین دانشگاه فنی و حرفهای کشور با برخی از صنایع بزرگ، از جمله شرکت ایرانخودرو، فارغالتحصیلان برخی از رشتههای فنی میتوانند بلافاصله در این صنایع جذب و مشغول بکار میشوند.
در دولت سیزدهم توجه ویژه ای به دانشگاه فنی و حرفه ای شده است
رئیس دانشگاه فنی و حرفهای واحد استان اردبیل، بزرگترین دغدغه خود را بهرهمندی دانش آموزان داخل استان از ظرفیتها و مزایای تحصیل در این دانشگاه عنوان کرد و یادآور شد: از سایر استانها دانشجویان غیربومی زیادی در مراکز تابعه این دانشگاه پذیرفته شده و مشغول به تحصیل هستند. چون این استانها در زمینه هدایت دانش آموزان به سمت آموزشهای مهارت محور خیلی بهتر از ما عمل کردهاند. ما هم میخواهیم خانوادهها و دانش آموزان داخل استان، بیشتر از این ظرفیتها و مزایای دانشگاه فنی و حرفهای بهرهمند شوند. متأسفانه در حال حاضر پرمتقاضی ترین رشتههای این دانشگاه در بازارکار با کمبود دانشجو مواجه هست. دانشگاه فنی و حرفهای به عنوان تنها دانشگاه دولتی مهارت محور، نه تنها ریالی از بابت شهریه از دانشجویان اخذ نمیکند، بلکه امکانات تجهیزاتی، کارگاهی و آزمایشگاهی آن در مقایسه با سایر دانشگاهها، از شرایط مناسبی برخوردار است. حتی در دولت محترم سیزدهم خوشبختانه توجه ویژهای به این دانشگاه شده و امکانات تجهیزاتی و کارگاهی بهتری فراهم شده است.
دانشگاه فنی و حرفهای استان توجه جدی همه مسئولین استانی را میطلبد
رئیس دانشگاه در بخشهای پایانی صحبتهای خود به اهمیت آموزشهای مهارت محور در کشورهای در حال توسعه پرداخت و گفت: در تمام دنیا به ویژه کشورهای در حال توسعه، 50 درصد دانشگاهها و مراکز علمی آنها مهارت محور است؛ اما این رقم در کشور ما خیلی محدود است و باید برنامهها و شرایط مناسبی برای جذب و هدایت حداقل 50 درصدی دانش آموزان به سمت آموزشهای مهارت محور و تحصیل در دانشگاه فنی و حرفهای فراهم شود؛ بنابراین برای دستیابی به چنین شرایطی، دانشگاه فنی و حرفهای واحد استان اردبیل نیازمند توجه و حمایت ویژه از سوی مسئولین استانی، صدا و سیما، مدیران آموزش و پرورش، مشاورین تحصیلی، خیرین محترم و صاحبان رسانههای جمعی است.