رئیس دانشگاه فنی و حرفهای واحد استان اردبیل در گرامیداشت روز دانشجو:
دانشجویان در شکلگیری نهضت انقلاب اسلامی، پرچمدار و پیشتازان این عرصه بودند
آیین گرامیداشت روز دانشجو با حضور هئیت رئیسه دانشگاه، کارکنان و مشارکت پرشور دانشجویان و اساتید در آموزشکده فنی و حرفهای پسران اردبیل چهارشنبه 16 آذر ۱۴۰1 برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه فنی و حرفهای واحد استان اردبیل، آیین گرامیداشت روز دانشجو با حضور هئیت رئیسه دانشگاه، کارکنان، اساتید و مشارکت پرشور دانشجویان و با تجلیل از اساتید برتر در حوزه صنعتی و دانشجویان ممتاز علمی، فرهنگی و ورزشی، چهارشنبه 16 آذر ۱۴۰1 در آموزشکده فنی و حرفهای پسران اردبیل برگزار شد.
در ابتدا مراسم با سخنرانی و خیرمقدم گویی به حضار و دانشجویان توسط جناب آقای دکتر کریم نصیریان رئیس دانشگاه فنی و حرفهای واحد استان اردبیل شروع شد. رئیس دانشگاه فنی و حرفهای واحد استان اردبیل با تأسی از فرمایشات مقام معظم رهبری که «جنبش دانشجوئی در کشور ما در تاریخِ ثبت شده و شناخته شده خود، همیشه ضد استکبار، ضد سلطه، ضد استبداد، ضد اختناق و بشدت عدالتخواه بوده است»، گفت: دانشجویان در شکلگیری نهضت انقلاب اسلامی، پرچمدار و پیشتازان این عرصه بودند. بهطوریکه اولین شعار مرگ بر آمریکا در سال 1332 و در جریان اعتراض دانشجویان دانشکده فنی دانشگاه تهران به سفر ریچارد نیکسون، معاون وقت رئیسجمهور آمریکا به تهران و با شهادت دانشجویان «مصطفی بزرگ نیا، احمد قندچی و مهدی شریعت رضوی» در تاریخ ایران اسلامی طنینانداز شد. این نشانگر شاخصههای انقلابی و پیشتازی قشر دانشجویی کشور است.
ایشان همچنین به فعالیت بیش از 70 درصدی جامعه فارغالتحصیلان دانشگاه فنی و حرفهای در عرصههای مهم اقتصادی، صنعتی و فناوری کشور نیز اشاره کرد و گفت: کیفیت تحصیل، تضمین بخش آینده شغلی دانشجویان است؛ نه مدرکگرائی. مدرک دانشگاهی بدون فراگیری مهارتهای منطبق با نیاز روز بازار کار، کارآیی ندارد.
سیدمجتبی حافظی از مسئولین نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای استان به عنوان سخنران اصلی این مراسم، روز دانشجو را رویدادی بزرگ و ماندگار در تاریخ ایران اسلامی دانست و گفت: روز دانشجو به عنوان پیشران قوی و اولیه شکلگیری جنبش دانشجویی در جهت آگاهی بخشی و بیداری نسلهای آن دوره و نسلهای بعدی دانشگاهیان است که بعد از پیروزی انقلاب اسلامی نیز به بلوغ فکری رسید.
حافظی به حوادث مهم بین 16 آذر 1332 تا انقلاب 1357 نیز پرداخت و گفت: منشأ حرکتهای انقلابی دانشجویان همواره برگرفته از سیره اهلبیت، امامان معصوم و دغدغه درونی این قشر عظیم دانشجویی است. بهطوریکه در فاصله کودتای 28 مرداد 1332 تا رویداد مهم 16 آذر همان سال، کشور کاملاً تحت سلطه نظام غرب و استکبار جهانی قرار گرفته بود و حرکت عظیم دانشجویان در این روزها، ادامه نهضت عاشورایی حضرت اباعبدالله الحسین (ع) این بار در دانشگاهها بود.
وی در ادامه افزود: از اوایل پیروزی انقلاب اسلامی در سال 1357، مسأله دانشگاه به عنوان دغدغه اساسی مطرح بوده تا جائیکه بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام راحل ابتدا ستاد انقلاب فرهنگی را تشکیل میدهند و به دنبال آن نیز شورای عالی انقلاب فرهنگی شکل میگیرد. درواقع مسائل فرهنگی، عقیدتی و فکری جزو مسائل مهم این انقلاب بوده است.
ایشان با تأسی از آیه 2 سوره جمعه «وَ یُزَکِّیهِمْ وَ یُعَلِّمُهُمُ الْکِتابَ وَ الْحِکْمَهَ»، دانشجویان را به تزکیه همراه تعلیم فراخواند و گفت: اگر به مسائل فرهنگی بیتفاوت بوده و به راحتی از کنار آن بگذریم، هرچند که صاحب علم نیز باشیم، این علم از نوع وارداتی خواهد بود. از اینرو لازمه شکوفایی استعدادها و بلوغ فکری، رشد و تعالی دو بال فرهنگی و علمی در کنار یکدیگر است.
گرامیداشت روز دانشجو در آموزشکده فنی و حرفهای پسران اردبیل با تجلیل و تکریم اساتید برتر صنعتی و دانشجویان ممتاز علمی، فرهنگی و ورزشی و اهدای لوح و هدایایی به این عزیزان پایان یافت.
گفتنی است که مسئولین آموزشکدههای استان اردبیل با حضور در کلاسها، کارگاهها و آزمایشگاهها به طور جداگانه روز دانشجو را بر دانشجویان، اساتید و کارکنان تبریک گفتند و مراسمهای مشابهی نیز در این آموزشکدهها برگزار شد.
در بخش اساتید:
- راهاندازی آزمایشگاه هیدرولیک: مهندس حجت سیفی (استاد بازنشسته گروه مکانیک خودرو دانشگاه واحد استانی اردبیل)
- ساخت و تولید قطعات ماشینهای صنعتی: مهندس صدیف اکبری
در بخش دانشجویی:
- پژوهشهای علمی، کارآفرینی و راهاندازی کسب و کار: سجاد پناهی، امیرحسین خلیلی
- ساخت مدل خودروی الکتریکی با قابلیت شارژ باتری جهت ذخیره انرژی: ابوالفضل پاشائی
- پژوهشهای علمی و چاپ مقالات متعدد در مجلات معتبر: علیرضا کشی پور
- همکاری مؤثر در امورات کارگاهها و آزمایشگاهها: علی مدرس منزه
- دانشجویان ممتاز در رشته های مختلف تحصیلی: امیرحسین تقی زاده، علیرضا قدری، قادر طلیعه، امیررضا کریمی، علی علمی، محمدجواد کرم پور، علیرضا علیزاده، مجتبی داوری، شایان گسیلی، امیرحسین مؤذن، امیر محمودی، وحید ساعدی نیا، مهدی جهانگیری، مهدی ترهباریان، عرفان مناف زاده مقدم
- رتبههای برتر در کارگاه «آموزش سبک زندگی و مؤلفههای مرتبط با برنامهریزیهای تحصیلی»: سیدعلی عبادی، محمدرضا پورصالحی، علی معمر، سجاد مرادی، امیررضا جعفرزاده
- نفرات برتر در مسابقه دارت بین دانشجویان:
نفر اول: میررضا رعنا
نفر دوم: محمد فولادزاده
نفر سوم: محمد دهقانی