در حال بارگذاری ...
پنج‌شنبه 20 دی 1403

رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای واحد استان اردبیل در سخنرانی پیش از خطبه‌های نماز جمعه اردبیل:
مزیت‌های تحصیل در دانشگاه فنی و حرفه‌ای در بین جامعه به درستی تبیین نشده است

به مناسبت گرامیداشت هفته ملی مهارت، دکتر کریم نصیریان رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای واحد استان اردبیل به عنوان سخنران پیش از خطبه در مراسم عبادی سیاسی نماز جمعه 7 مردادماه 1401 اردبیل به تشریح قابلیت‌ها و مسائل پیش روی این دانشگاه پرداخت.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه، رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای واحد استان اردبیل با حضور در تریبون نماز جمعه 7 مردادماه 1401 اردبیل، از مزیت‌های فراگیری آموزش‌های علمی و مهارتی در دانشگاه فنی و حرفه‌ای گفت و بر به‌روزرسانی تجهیزات آن تأکید کرد.

دکتر کریم نصیریان در ابتدای صحبت‌های خود به رویکرد آموزش‌های عملی و مهارتی در دانشگاه فنی و حرفه‌ای پرداخت و گفت: اشتغال فارغ‌التحصیلان این دانشگاه در مقایسه با سایر مراکز آموزش عالی و در مقاطع مختلف تحصیلی زودتر اتفاق می‌افتد؛ به طوریکه دانشجویان دانشگاه فنی و حرفه‌ای با سپری کردن ۲ سال آموزش‌های عملی و مهارتی در دوره کاردانی، دارای مهارت‌های لازم برای ورود به بازار کار شده و براحتی نیز شغل حرفه‌ای خود را دنبال می‌کنند.

رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای واحد استان اردبیل با اشاره به جایگاه این دانشگاه در اشتغال‌زایی افزود: دانشگاه فنی و حرفه‌ای به عنوان تنها دانشگاه دولتی مهارت محور، بر اساس نیاز روز بازار کار اخیراً کلیه سرفصل‌های دروس دانشگاهی خود را به‌روزرسانی کرده که جزو دانشگاه‌های پیشرو در این امر به شمار می‌رود.

وی خاطرنشان کرد: وجه تمایز دانشگاه فنی و حرفه‌ای با سایر مراکز آموزش عالی این است که حدود ۷۰ درصد آموزش‌های این دانشگاه مهارتی و عملی بوده و ۳۰ درصد بقیه را آموزش‌های تئوری شامل می‌شود. بطوریکه دانشجویان این دانشگاه در مقاطع مختلف کاردانی و کارشناسی با فراگیری آموزش‌های مهارتی و عملی، دارای مهارت‌های لازم در رشته تخصصی خود می‌شوند.

ایشان تصریح کرد: بر اساس پایش صورت گرفته در سطح کشور، ۷۰ درصد فارغ‌التحصیلان دانشگاه فنی و حرفه‌ای توانسته‌اند در رشته تخصصی خود وارد بازار کار شده و به عنوان کارآفرین برای چندین نفر نیز اشتغال ایجاد کنند.

نصیریان به قدمت تأسیس واحدهای تابعه مراکز دانشگاه فنی و حرفه‌ای واحد استان اردبیل نیز اشاره کرد و افزود: عدم تبیین قابلیت‌ها و مزیت‌های تحصیل در این دانشگاه در بین خانواده‌ها، منجر شده است که دانشگاه با نصف ظرفیت ۵۰۰۰ نفری، یعنی ۲۵۰۰ دانشجو ادامه فعالیت دهد. بطوریکه ناشناخته ماندن دانشگاه سبب شده تا مردم استان نتوانند از ظرفیت‌های واقعی آن بهره‌مند شوند.

وی ادامه داد: در شرایطی که آموزش‌های این دانشگاه رایگان بوده و امکانات آن از سوی دولت فراهم می‌شود؛ قابل توجیه نیست که ۵۰ درصد ظرفیت آن خالی باشد. مشکل اساسی اینجاست که چرا مشاورین تحصیلی و اولیا اطلاعات دقیقی در خصوص مزیت‌های ادامه تحصیل در رشته‌های فنی و حرفه‌ای به دانشجویان ارائه نمی‌کنند. این به منزله غفلت از قابلیت‌های دانشگاه به شمار می‌رود که انتظار براین است جایگاه واقعی دانشگاه فنی و حرفه‌ای در همان تحصیلات دوران متوسطه به ‌درستی به جامعه تبیین شده و مشاورین و اولیا نیز فرزندان خود را به فراگیری آموزش‌های علمی و مهارتی در این دانشگاه سوق دهند. به طوریکه همراهی اصحاب رسانه در گسترش آموزش‌های علمی و مهارتی در این دانشگاه بیش از پیش احساس می‌شود.

رئیس واحد استانی دانشگاه در پایان صحبت‌های خود، ضمن اشاره به کار خداپسندانه خیرین در رفع مسائل مختلف کشوری از جمله حوزه آموزش در دانشگاه‌ها افزود: با توجه به قابلیت‌های این دانشگاه، از مسئولین استانی خصوصاً خیرین عزیز انتظار می‌رود ضمن بازدید از بخش‌های مختلف این دانشگاه، از نزدیک شاهد کمبودها و امکانات آن باشند و در به‌روزرسانی تجهیزات مورد نیاز، این دانشگاه را یاری نمایند.