در حال بارگذاری ...
چهارشنبه 12 دی 1403

رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای کشور در سفر به استان اردبیل:
این استان بسترهای لازم برای ورود به بازارهای صنعتی را دارد

به گزارش اداره کل روابط عمومی به نقل از روابط عمومی دانشگاه فنی و حرفه ای استان اردبیل؛ رشید دادخواه رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای استان اردبیل در نشست هم اندیشی رییس دانشگاه فنی و حرفه ای با نمایندگان مجلس شورای اسلامی، ضمن تشریح مسائل موجود در آموزشکده‌های استان، با تأکید برهمیاری و همکاری مسئولین استانی و ستادی جهت نهایی سازی موضوع ماده 23، تجهیز کارگاه‌ها، آزمایشگاه‌ها و احداث فضاهای آموزشی و فرهنگی را جزو نیازهای ضروری دانست.

وی در این نشست، با توجه به کمبود اعضای هیأت علمی در آموزشکده های فنی وحرفه ای استان اردبیل، درخواست تمهیدات لازم برای افزایش جذب اعضای هیأت علمی در دانشگاه فنی و حرفه ای استان اردبیل شد.

دکتر صالحی عمران رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای کشور روز شنبه 17 آبان ماه 99 در سفری یک روزه ضمن بازدید از بخش‌های مختلف کارگاهی، آزمایشگاهی و فضاهای آموزشی آموزشکده‌های استان، گفت رسالت عمده دانشگاه فنی و حرفه ای به عنوان یکی از دانشگاه‌های مأموریت گرا؛ تربیت نیروهای تکنسین، کاردان و کارآفرین در راستای رشد و توسعه بخش‌های مختلف صنعتی، کشاورزی، کسب و کارهای مهارتی و اقتصادی کشور است.

ایشان با اشاره به پذیرش حدود 80 هزار نو ورودی در دانشگاه فنی و حرفه ای، از رشد 10 درصدی استقبال از رشته‌های کاردانی نسبت به سال‌های گذشته خبر داد و افزود: بجای هدایت دانش آموزان به سمت انتخاب رشته‌های نظری در دانشگاه‌های سنتی، می‌توان با فرهنگ‌سازی و سوق آنها به آموزش‌های مهارتی در هنرستان‌ها و دانشگاه فنی و حرفه ای، عملاً مسیر زندگی و چرخه اقتصادی کشور به سمت صنعتی شدن رونق بخشید.

در این دیدار سیدغنی نظری نماینده مردم خلخال در مجلس شورای اسلامی نیر با تأکید بر اهمیت تربیت نیروهای تکنسین و اتکا به بومی سازی فناوری های نوین، بر لزوم توجه بیشتر به مجموعه های دانشگاه فنی وحرفه ای اشاره کرد و افزود: اقدامات خوبی برای تجهیز و نوسازی کارگاه ها و تأمین نیروی انسانی آموزشکده فنی و حرفه ای پسران خلخال انجام شده است و در زمینه احداث فضاهای فرهنگی و خوابگاه دولتی با مسئولین استانی و ستادی رایزنی ها صورت گرفته و پیگیر هستیم.

صالحی عمران در نشست با بهنام جو استاندار اردبیل با تأکید بر وجود بسترها و پتانسیل‌های صنعتی در اردبیل، هدف از سفر به استان اردبیل را توسعه فضاهای فیزیکی، تجهیز کارگاه‌ها و آزمایشگاه‌ها، احیا و ارتقاء آموزشکده‌های فنی و حرفه ای از لحاظ کمی و کیفی عنوان کرد و از انعقاد تفاهم نامه همکاری با استانداری اردبیل با اعتبار 3 میلیارد تومان در مرحله اول برای احداث سالن‌های ورزشی در آموزشکده‌های پسران و دختران اردبیل و اهدای یک دستگاه خودروی چری از طرف دانشگاه فنی و حرفه ای برای تجهیز کارگاه مکانیک خودرو آموزشکده پسران خلخال در آینده نزدیک خبر داد.

بهنام جو توسعه رشته‌های دانشگاه‌های فنی و حرفه ای را از جمله الزامات تربیت نیروهای ماهر برشمرد و تصریح کرد: در این خصوص لازم است هماهنگی‌های لازم با واحدهای بزرگ صنعتی استان برای ارائه مهارت‌های عملی به دانشجویان این دانشگاه انجام شود.

استاندار اردبیل تجهیز ساختمان‌های آموزشی و کارگاه‌های مراکز دانشگاه فنی و حرفه ای داخل استان را مورد تأکید قرار داد و گفت: همکاری‌های لازم در راستای تجهیز و توسعه این دانشگاه در استان انجام می‌شود.

صالحی عمران در ادامه دیدار خود با ولی اسماعیلی نماینده مردم گرمی در مجلس شورای اسلامی ایجاد مراکز آموزش عالی از جمله تأسیس آموزشکده گرمی (مغان) را مستلزم بررسی کارشناسی و آمایش سرزمینی و فراهم نمودن بسترهای لازم دانست و خاطرنشان کرد استان اردبیل به عنوان قطب کشاورزی و صنعتی، پتانسیل‌های لازم برای ورود به بازارهای صنعتی را دارد.

اسماعیلی ضمن اشاره به آسیب‌های بلند مدت مدرک‌گرایی بدون مهارت و تحمیل هزینه‌های سنگین بر سیستم آموزش‌های عالی، بر لزوم توجه بیشتر مسئولین استانی و کشوری برحلقه مفقوده فرهنگ‌سازی جهت رشد و توسعه آموزش‌های مهارتی از پایه را در دانشگاه فنی و حرفه ای خواستار شد.

صدیف بدری نماینده مردم اردبیل در مجلس شورای اسلامی در نشست مشترک با رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای اردبیل گفت: به دنبال پیگیری های صورت گرفته قبلی قرار شد مبلغ  5 میلیارد تومان اعتبار جهت تامین تجهیزات لازم برای این دانشگاه فنی و مهارتی در اردبیل اختصاص یابد.

وی در ادامه سخنان خود به تشریح سایر مشکلات دانشگاه فنی و حرفه ای اردبیل اشاره کرد و گفت: کمبود اعضای هیأت علمی رسمی نیز از دیگر مشکلات این دانشگاه بود که قرار شد در این زمینه نیز تمهیدات ویژه ای اتخاذ شود.

وی توسعه رشته های دانشگاه های فنی و حرفه ای را از جمله الزامات تربیت نیروهای ماهر برشمرد و گفت: در این خصوص لازم است هماهنگی های لازم با واحدهای بزرگ صنعتی استان برای ارائه مهارت های عملی به دانشجویان این دانشگاه انجام شود.